U bent hier

Minister Vandeurzen en Minister Muyters op het Zorgsymposium!

Datum: 
dinsdag, 26 augustus, 2014

Zowel Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin als Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, hebben hun aanwezigheid op het Zorgsymposium 2014 bevestigd. Minister Vandeurzen zal de dag inleiden en ons zijn visie meegeven op de toekomst van zorg in Vlaanderen en de beleidslijnen die hij wil uitzetten in niet evidente tijden. Voor het slotinterview verwelkomen wij Minister Muyters: wat is het traject voor de zorg op vlak van werken in de zorgsector, werk bij bedrijven geworteld in de zorg en uiteraard innovatie?

Ontdek hier het volledige programma en schrijf je in!

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Jo Vandeurzen is licentiaat in de rechten. In 1993 werd hij lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers waar hij zich van meet af aan specialiseert in volksgezondheid en justitie.  In 2001 wordt hij secretaris-generaal van de kersverse CD&V en in 2004 neemt hij het voorzitterschap van CD&V op zich. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van  2006 leidt hij zijn partij naar een overwinning. Op 21 december 2007 wordt Vandeurzen minister van Justitie in de regering-Verhofstadt III. Hij behoudt de functie in de regering Leterme I, en wordt ook vicepremier. Op 19 december 2008 neemt Jo Vandeurzen ontslag. Dat gebeurde naar aanleiding van de Fortis-affaire. Bij de Vlaamse verkiezingen 2009 leidt Jo Vandeurzen de Limburgse CD&V naar een verkiezingsoverwinning met een persoonlijke score van 69.223 voorkeurstemmen. Dat wordt gezien als een eerherstel na zijn ontslag als minister van Justitie. In 2009, bij de start van de regering-Peeters II, wordt Jo Vandeurzen Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Een functie die hij nu, bij de nieuwe Vlaamse regering, zal verderzetten.

Philippe Muyters Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport

Philippe Muyters studeerde licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen en bouwde snel  een carrière uit in het bedrijfsleven. Hij heeft stevige wortels in de Vlaamse economie. Op 32-jarige leeftijd werd hij administrateur-generaal van de SERV. In 1997 kwam hij aan het hoofd van het Vlaams-Economisch Verbond. Hij gaf er mee vorm aan het ontstaan van Voka, waarvan hij gedelegeerd bestuurder werd. In 2009 vroeg de N-VA hem onverwachts om minister in de Vlaamse Regering te worden, en hij nam met veel zin de handschoen op. Met een kleine maar sterke ploeg gaf hij tijdens de voorbije jaren sturing aan het beleid op vlak van financiën, begroting, ruimtelijke ordening en werk. Hij zette onder andere zijn schouders onder de begeleiding van werkzoekenden. Voor de minister moet de klemtoon liggen op competentie en talent, niet op leeftijd, geslacht of afkomst. Via de opleidingscheques worden alle Vlaamse werknemers gestimuleerd om na te denken over hun carrière. Minister Muyters is bijzonder fier op het traject dat zijn ploeg aflegde in de vorige Vlaamse regering, en is helemaal klaar voor de nieuwe beleidsperiode. Na de verkiezingen van 25 mei 2014, werd hij immers opnieuw Vlaams minister. Ditmaal neemt hij de bevoegdheden Werk, Economie, Innovatie en Sport voor zijn rekening, een portefeuille die helemaal op zijn lijf geschreven is.