U bent hier

Nieuws

Minister Vandeurzen en Minister Muyters op het Zorgsymposium!

Zowel Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin als Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport, hebben hun aanwezigheid op het Zorgsymposium 2014 bevestigd. Minister Vandeurzen zal de dag inleiden en ons zijn visie meegeven op de toekomst van zorg in Vlaanderen en de beleidslijnen die hij wil uitzetten in niet evidente tijden. Voor het slotinterview verwelkomen wij Minister Muyters: wat is het traject voor de zorg op vlak van werken in de zorgsector, werk bij bedrijven geworteld in de zorg en uiteraard innovatie?

Welkom Céline, onze nieuwe coördinator!

Sinds augustus 2014 is Céline Cattoir de nieuwe coördinator van de Zorginnovatiecluster. Céline behaalde in 2006 haar diploma als apotheker en studeerde aansluitend een jaar management aan de Vlerick Business School. Ze deed 4 jaar lang ervaring op in marketing en sales, waarna ze besloot zich opnieuw te verdiepen in de zorgsector.

Na enkele jaren gewerkt te hebben in het UZ Gent als studie- en kwaliteitscoördinator op de dienst hematologie, is ze nu klaar voor een nieuwe uitdaging.

Céline kon zich meteen vinden in de missie van de Zorginnovatiecluster.

Zorgsymposium 2014

Zorgsymposium 2014

Op 16 september 2014 wordt het 6e Zorgsymposium georganiseerd op initiatief van de Zorginnovatiecluster vzw.
CC De Werf verwelkomt die dag tal van stakeholders uit de zorgsector. Er wordt zoals steeds gerekend op een 400-tal deelnemende directies en managers uit de zorg en aanverwanten.

Zorginnovatiecluster partner in AIPA - Ageing in Place Aalst, Zorgproeftuin!

Vlaanderen wordt geconfronteerd met een sterk stijgende zorgvraag. Om die uitdaging aan te gaan, werden op 19 september de Zorg Proeftuinen Vlaanderen officieel gelanceerd - met de voorstelling van de platformen die hiervoor een aantal vernieuwende oplossingen willen aanreiken... en Aalst met AIPA is daar één platform van!

Zorgsymposium 2013

Op 22 oktober 2013 organiseren we ons jaarlijks Zorgsymposium.
Tijdens deze editie focussen we op het thema "patiënt as a guest". Of: hoe kan men “klantgerichtheid” in een organisatie, in de processen in de dienstverlening en in productontwerp effectief gebruiken.

Medec Benelux uit Aalst wint Leeuw van de Export 2013

Deze producent van hoogwaardige anesthesieapparatuur werd opgericht in 1994. Initiële doelmarkten waren België en Nederland, maar al snel breidde Medec Benelux ook uit naar andere landen. In 2012 exporteerde het Aalsterse bedrijf naar 93 landen wereldwijd. Maar liefst 99,66% van de omzet in 2012 – bijna 9,5 miljoen euro – is afkomstig uit het buitenland. Medec Benelux telt ondertussen 40 medewerkers.

http://www.leeuwvandeexport.be/2013-genomineerden/medec-benelux-nv/

SAI start met “Leefgroepenwerking, Se-n-Se"

De nieuwe opleiding “Leefgroepenwerking, Se-n-Se” toegelicht door.dhr. Jan De Bruyn, directeur Sint Augustinus Instituut – Aalst

Info avond op 27 juni tussen 16 en 19:00u. Alle info op www.sai-aalst.be